Bij uitgeverijen is lang niet altijd tijd beschikbaar om alle manuscripten van kritiek te voorzien.
Vaak is slechts een deskundige blik genoeg om te zien waar het aan schort. Daarna kan met enkele simpele aanwijzingen aangegeven worden hoe u de tekst sterker kunt opbouwen, hoe het verhaal beter te laten lopen, of hoe secuurder te zijn met de taal. Bij andere manuscripten moet er meer gebeuren om ze publicabel te maken. Dan is bijvoorbeeld correctie of redactiewerk nodig.

Door de grote verschillen tussen de manuscripten kunnen we vooraf niets zeggen over wat wij denken dat er met uw tekst zou moeten gebeuren. De redactie van manuscriptbeoordeling.nl heeft daarom het uitgangspunt dat ze in overleg met de auteur bepaalt hoeveel ondersteuning ze biedt. Dat kan gaan van een quickscan tot uitgebreid redactiewerk. Dit wordt na ontvangst van het manuscript met de auteur overlegd. Zo heeft u altijd zicht op wat wij doen en wat de kosten hiervan zijn. Gemiddelde kosten zijn overigens opgenomen onder het kopje tarieven.

De lezers en beoordelers van manuscriptbeoordeling.nl zijn mensen die jaren ervaring hebben in de uitgeverij- en tijdschriftenbranche. Hierdoor zijn ze vanuit praktische ervaring in staat u bij te staan in het tot stand komen van een gedegen manuscript.
Door dit directe contact met uitgeverijen zijn wij bij manuscriptbeoordeling.nl ook in staat om een tekst aan te bieden aan een uitgeverij (en om zo aan de grote hoeveelheid manuscripten voorbij te gaan die dagelijks bij hen binnenkomt). Als literair agent zullen wij overigens niet optreden; contact met een uitgever kunnen we leggen, daarna is het aan de auteur zelf.


© 2023 Manuscriptbeoordeling.nl